Joyce Benschop

DANS | bellyfit® | YOGA 
Tribal Bellydance is mijn passie. Ik doe niets liever, en ik leer het jou graag! 
Wil je iets meer over me te weten komen? Ik vertel je graag wat meer over mezelf. En tevens kan je hier alles lezen over mijn ‘weg in buikdansland.’

Biografie

Op mijn 19e wordt ik door een studiegenoot meegesleept naar mijn eerste buikdansles. Het voelde direct als een tweede natuur. Als snel volgende ik meerdere keren per week les, en reisde ik mijn favoriete docenten achterna. Ik volgende les in binnen- en buitenland, en stond op open podia in grote delen van Europa om mijn passie te delen en feedback te krijgen van mijn mede dansers. Nog steeds ben ik leergierig en volg ik bijscholing waar het maar mogelijk is.
Tribal Style Bellydance en Tribal Fusion Bellydance zijn de dansstijlen waar mijn hart het snelst van gaan kloppen. Maar met regelmaat maak ik uitstapjes naar andere stijlen. De ervaring neem ik weer mee. Je bent nooit klaar met leren!
EFF_3709

 

Maar dans, en er redelijk goed in worden, is me niet aan komen waaien. Als jong volwassene had ik een zeer slecht zelfbeeld en kampte ik met een eetstoornis en depressies.
Bewegen was altijd al een uitlaatklep voor me, maar grenzeloosheid en ‘niet in contact met mijn gevoel zijn’ zorgden voor een lange reeks blessures en pijn.
Een andere uitdaging is de aangeboren afwijking aan mijn bekken. Artsen zeiden 10 jaar geleden dat ze vermoedden dat ik over 10 jaar in een rolstoel door het leven zou gaan…:D
Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat ik uiteindelijk een Yogaopleiding ben gaan volgen, me meer verdiept heb in anatomie en fysiologie van ons lichaam. En nog steeds verslind ik boeken en posts over onze brein-hart-lichaam samenhang. Kortom: het heeft me gevormd tot de docent en vrouw die ik nu ben.

In mijn lessen vind je al deze aspecten van mij terug.
Ik zal mijn uiterste best doen je te inspireren alles uit jezelf te halen wat je in je hebt. Op dat moment, met respect voor je lichaam.
Met heldere kennis, humor, passie en een enorme dosis plezier ga ik mijn uiterste best doen jou net zo verliefd te laten worden op deze dansstijl als ik destijds werd en ben gebleven.  Wees bereid om de uitdaging aan te gaan met jezelf en vergeet niet hoe het voelt om iets nieuws aan te gaan. Weet je het nog?

Tribal Style Bellydance

Tribal Style Bellydance

Buikdansen benaderen als het aanleren van een nieuwe taal. Wanneer dansers dezelfde lichaamstaal kennen en beheersen kunnen zij samen dansen. Zonder vooropgezette choreografie. Improvisatie is mogelijk middels duidelijke techniek, heldere aanwijzingen, juist gebruik van de ruimte en CONTACT MET ELKAAR.

Tribal Fusion Bellydance

Tribal Fusion Bellydance

Een eeuwenoude dansvorm, aangepast aan de hedendaagse wens onszelf te uiten middels een breed repertoire aan dansstijlen. 
Deze dansvorm heeft haar ‘wortels’ in Tribal Style Bellydance, zoals ontwikkeld door Carolina Nericcio-Bohlman van FCBD®
De nadruk ligt in deze dansstijl op de persoonlijke expressie en uiting van de individuele danser. In de lessen ligt ook de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en training, en volg je je eigen danspad.

PHORiA | Tribal Performance Troupe

PHORiA | Tribal Performance Troupe

Wanneer je consistent les volgt en behoefte hebt aan meer uitdaging en een intensievere begeleiding van zowel mij, als de rest van de groep…..ben je van harte welkom bij de Performance Troupe. We treden meerdere malen per jaar op diverse podia door het land op, en als troupe representeer je de dansschool. Naast wekelijkse lessen, volg je maandelijks intensieve trainingsdagen, en wordt er van je verwacht dat je thuis oefent. 

bellyfit®

bellyfit®

De slimme, sexy en uitdagende workout voor de moderne vrouw.
Ben jij toe aan een wekelijkse fitness les die meer traint dan alleen je buikspieren? Ben jij toe aan een holistische aanpak van fitness? Wil jij ook zweten, lachen en dansen op heerlijke opzwepende beats? Dan ben je zeer welkom in deze les. Niets moet. Alleen opdagen en je grenzen met respect opzoeken. Klaar voor die uitdaging?

Testimonials

 • “Because of your skill, work and excellence so many doors have opened to us and we are poised to expand in some really huge ways.”

  John Henry Doe, Eye Heart World

 • “Sed odio risus, ornare sed varius et, dapibus pellentesque mauris. Sed aliquet vulputate nisl, ut porttitor nulla placerat id.”

  John Smith, X-Company

 • “Because of your skill, work and excellence so many doors have opened to us and we are poised to expand in some really huge ways.”

  Peter Doe, Themify

 • “Sed odio risus, ornare sed varius et, dapibus pellentesque mauris. Sed aliquet vulputate nisl, ut porttitor nulla placerat id.”

  Alice, iHeart